Košarkaši BiH u žrijeb za EP ulaze iz četvrtog šešira

BiH na 16 mjestu, Turska i Srbija na začelju kolone

Košarkaši BiH u žrijeb za EP ulaze iz četvrtog šešira

Iz Evropske košarkaške organizacije (FIBA Europe) stigla je potvrda o završnom izgledu jakosnih skupina iz kojih će se žrijebati timovi kada je u pitanju izgled grupa prvog kruga na Eurobasketu 2013. godine u Sloveniji.  

 

Naša reprezentacija svoje mjesto je našla u četvrtom šeširu zajedno sa timovima Finske, Poljske i Ukrajine.

 

Rezultati sa prošlogodišnjeg Eurobasketa, kao i oni iz kvalifikacija su uzimani u obzir prilikom formiranja jakosnih grupa.

 

Tako su aktuelni evropski prvaci Španjolci na prvom mjestu i oni predvode prvi šešir u kojem su još Francuska, Rusija i Makedonija.

 

Domaćin prošlogodišnjeg EP-a, Litvanija je u drugom šeširu zajedno sa Grčkom, domaćinom ovogodišnjeg Eurobasketa Slovenijom i Velikom Britanijom. 

 

Od treće grupe pa nadalje u obzir su uzimani rezultati iz kvalifikacija. "Pot" br.3 sačinjavaju Italija, Hrvatska, Njemačka i Crna Gora.

 

Interesantno je i to da je Turska zbog loših rezultata tokom kvalifikacija u šeširu pet zajedno sa Gruzijom, Belgijom i Latvijom.

 

Loši rezultati su uticali i na plasman Srbije koja je u zadnjem dijelu zajedno sa Češkom, Izraelom i Švedskom.

 

Žrijebanje će se obaviti 18. novembra ove godine u Sloveniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.