Košarkaši Bosne poraženi od Antwerpa

Novi poraz bh. tima

Košarkaši Bosne poraženi od Antwerpa

E. Čaušević

Košarkaši Bosne Royal upisali su novi poraz u FIBA Kupu Evrope na gostovanju protiv Antwerpa sa 84:77.

Bosna je večeras odigrala veoma dobru utakmicu, ali nažalost na kraju nisu uspjeli da izbjegnu novi poraz. Prvu četvrtinu domaći su odigrali jako dobro, te vodili sa 22:13, no Bosna je zaigrala dosta bolje u nastavku.

Studenti su do samog finiša bili u egalu s Antwerpom, ali na kraju je presudilo iskustvo, te su domaći uspjeli da slave sa 84:77. Za Bosnu ovo je bio četvrti poraz u grupnoj fazi ovog takmičenja, te su zakovani za dno s omjerom 0-4. Antwerp je drugi sa omjerom 4-1.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Clarck sa 23 poena, dok je Kalinoski dodao 14 poena. U ekipi Bosne istakao se Knežević sa 17 poena, a tri manje dodao je Radukić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi