Košarkaši Čelika nakon produžetaka bolji od Igmana

A1. liga za košarkaše, 4.kolo

Košarkaši Čelika nakon produžetaka bolji od Igmana

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i sarajevskog Igmana večeras su u zeničkoj Areni pred oko 400 gledalaca odigrali veoma zanimljivu utakmicu u okviru 4.kola A1 lige za košarkaše. 

Ljubitelji košarke koji su gledali ovu utakmicu, mogli su uživati u mnoštvu sjajnih poteza, rezultatskih preokreta i drame na kraju utakmice.

Gostujući košarkaši bolje su otvorili utakmicu, te su u prvoj četvrtini zahvaljujući dobroj realizaciji šuta za dva poena stekli prednost od šest poena 17:23 razlike na kraju prve četvrtine. U drugoj četvrtini Zeničani su zaigrali mnogo bolje, posebno u odbrani, tako da se na odmor otišlo s prednošću gostiju od 34:37.

U trećem periodu gosti su držali prednost i nisu dozvolili domaćinu da agresivnom odbranom preokrene rezultat. Kraj treće četvrtine glasio je 49:56 za Igman. U posljednjoj četvrtini izabranici trenera Armela Mujakovića ušli su od početka agresivno, s presingom po čitavom terenu. To se isplatilo domaćoj ekipi, koja je preokrenula rezultat u svoju korist, te povela s četiri poena razlike 5.minuta prije kraja utakmice. Gosti su se nakon minute odmora, koji je zvao gostujući trener konsolidovali, tako da se do kraja utakmice igralo koš za koš.

Posljednji napad za pobjedu imala je ekipa Igmana, ali nisu uspjeli pogoditi, tako da je završeno 64:64. U produžecima, bolja fizička pripremljenost, više igrača u rosteru, te veća želja odlučila je o konačnom pobjedniku. Zeničani su produžetak riješili u svoju korist rezultatom 16:11, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 80:75 (17:23, 17:14, 15:19, 15:8 i 16:11).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Čelika, vrijedi istaći mladog Ibrahima Durmu koji igra na dvojnu registraciju. On je večeras zabilježio 21 poen i 13 skokova, Armin Bilić također je bio sjajan sa 27 poena, sedam skokova i dvije asistencije, dok je Mešinović imao 11 poena i 10 skokova.

U redovima Igmana, Tarčin je dominirao sa 23 poena i 14 skokova, Kurtagić je dodao 15 poena, a Mehić 13.

Bila je ovo druga pobjeda Čelika u četiri odigrana kola, dok je Igman na istom omjeru od dvije pobjede i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi