Košarkaši Čelika optimisti pred duel protiv sarajevske Bosne

Derbi starih rivala u zeničkoj Areni

Košarkaši Čelika optimisti pred duel protiv sarajevske Bosne

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i sarajevske Bosne ove sezone takmiče se u A1 ligi BiH, nakon što su u prošloj sezoni napustili društvo najboljih klubova u našoj zemlji.

Klubovi koji iza sebe imaju veliku tradiciju ovog vikenda u zeničkoj Areni igraju derbi utakmicu 21.kola A1 lige, a danas je u prostorijama OKK Čelik održana i press konferencija uoči utakmice, koja je veoma važna za obe ekipe.

Novi trener Armel Mujaković pobjedom je debitovao u prošlom kolu protiv Brčkog, a ističe da će njegovi igrači dati maksimum da ostvare pobjedu nad direktnim konkurentom za play-off.

"Zahvalio bi se ljudima u klubu, koji su mi ukazali povjerenje, a meni je velika čast i obaveza da vodim ovaj mladi tim. Pokušali smo u ovoj sedmici osvježiti ekipu, a dosta smo radili i na psihološkom planu. Kada je u pitanju ekipa Bosne, to je veoma kvalitetna ekipa, ali mi kao i protiv svakog protivnika kod kuće i na strani idemo na pobjedu. Sarajlije imaju dvojicu igrača Ahmetbašića i Dragičevića, od kojih zavisi čitava igra ekipe, pokušat ćemo ih zaustaviti i time bi nam sigurno bio olakšan put ka pobjedi. Pozivam ovom prilikom navijače da dođu da podrže ovu mladu ekipu, kojoj sigurno treba dodatni vjetar u leđa protiv veoma jakog protivnika", kazao je Mujaković.

Sportski direktor i igrač Ivan Opačak vjeruje da ova ekipa može ostvariti dvije pobjede u posljednja dva kola.

"Kiksali smo protiv Burcha, da smo pobijedili ušli bi u mirniju završnicu, ovako nam je otežan posao i opet sam optimista da možemo ovo prebroditi na pravi način.Utakmica protiv Bosne je derbi, bez obzira koju mi ligu igrali, to su utakmice koje su i više od košarke.Mi samo odlučujemo o svojoj poziciji, nadam se da će nas navijači u subotu podržati i uživati u dobroj košarci. Sretan sam što smo imenovali Armela Mujakovića za trenera, on je naš uposlenik i zaslužio je šansu, jer je imao dosta uspjeha u svome dosadašnjem radu. Nama nisu ambicije u ovoj sezoni da se vratimo u najviši rang, ali plasmanom u završnicu želimo da produžimo sezonu ovim mladim igračima, kojima će sigurno svaka jača utakmica dobro doći u napredovanju", ističe Opačak.

Prisutnima su se obratili i trojica mladih igrača Benjamin Bajramović, Ibrahim Durmo i Semin Burko.

"Super je atmosfera u ekipi, meni je prije svega velika čast što sam kao junior u seniorskom timu. Ako dobijem priliku dat ću sve od sebe, mislim da u derbiju proti Bosne imamo kvalitet da slavimo pobjedu. Siguran sam da smo kvalitetnija ekipa, ali to trebamo potvrditi i na terenu", istakao je Bajramović.

Juniorski reprezentativac BiH Ibrahim Durmo oporavio se od povrede i sutra će zauzeti svoje mjesto u ekipi.

"Jedva čekam da ponovo zaigram, sanirao sam povredu i spreman sam za nove izazove.Bosna nam je glavni konkurent i sve ćemo učiniti da ih pobijedimo. Nadam se da ćemo u narednom periodu vratiti ovaj klub i grad na mjesto koje mu pripada u košarci, kada je u pitanju naša zemlja", kazao je Durmo.

Kadetski reprezentativac Semin Burko optimista je pred narednu utakmicu.

"Vrijedno smo trenirali u ovoj sedmici, svi smo svjesni šta nam donosi naredna utakmica, stvarno ćemo dati sve od sebe da u posljednja dva kola slavimo pobjede i izborimo taj play-off, mislim da imamo dovoljno kvalitete da to i učinimo", kazao je Burko.

Utakmica A1 lige za košarkaše između OKK Čelik i KK Bosna-Royal igra se u subotu od 20 sati u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti