Košarkaši Čelika ubjedljivo savladali Dubrovnik

Prijateljska međunarodna košarkaška utakmica u zeničkoj Aren

Košarkaši Čelika ubjedljivo savladali Dubrovnik

D. Kurbegović

Omladinski košarkaški klub Čelik sinoć je u Areni Zenica ugostio je sastav Košarkaškog kluzba Dubrovnik, člana A2 lige Hrvatske.

Čeliku je to bio prvi pripremni meč i ako je suditi po prikazanoj igri i konačnom rezultatu 108:57 (54:29), stručni štab može biti zadovoljan dosadašnjim tokom priprema. U dresu Čelika nastupilo je 13 košarkaša, debitovali su Dino Alić, Miko Damjanović, Srđan Damjanović, Toni Jurčević i Dejan Mikić, a nastupio je i naš proslavljeni as Ivan Opačak sa kojim su pregovori o angažmanu u toku. Zavidovićanin Dino Alić koji je prošlu sezonu nastupao za KK Orlovik iz Žepča sa 18 postignutih poena bio je najefikasniji igrač na utakmici.

Ivan Opačak postigao je 16, Dejan Mikić i Srđan Damjanović po 11 poena, a Benjamin Fejzagić i Nebojša Anđelić po 10 poena. U redovima KK Dubrovnik kojeg trenira proslavljeni hrvatski stručnjak Denis Bajramović, koji je bio prvi saradnik Aleksandra Petrovića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, istakao se kapiten Kušt sa 16 poena, dok su Sović sa 13 i Vodopija sa 9 poena bili među istaknutijim Dubrovčanima.

Ekipa OKK Čelik u subotu će u Sarajevu igrati pripremni meč protiv SPARS-a, dok će kombinovani tim u petak i subotu nastupiti na dvodnevnom turniru u Bugojnu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.