Košarkaši Hemofarma stigli u Mostar

Susret odgođen za ponedjeljak

Košarkaši Hemofarma stigli u Mostar

M. Skaka

Košarkaši Hemofarma stigli su oko 9:30 u hotel Ero u Mostaru nakon cjelodnevne agonije u sniježnom nanosu.

Ekipa Hemofarma krenula je na utakmicu u Široki Brijeg, ali su se u Drežnici zaglavili u tunelu u noći oko 1:30 zajedno sa nekolicinom putničkih automobila koji su se zatekli na istom putu.

Vremenski uslovi bili su toliko teški da je ekipama službi održavanja cesta trebalo čak 24 sata da se probiju do nesretnih košarkaša iz pravca Jablanice, te raščiste put do Mostara.

Tek jutros, oko 9:30, košarkaši su stiglu u mostarski hotel Ero gdje su se ugrijali i nešto pojeli.

Kakvu su agoniju preživljavali košarkaši i ostali putnici koji su bili zameteni u Hercegovini opisao je Aleksej Nešović sinoć u telefonskoj izjavi za naš portal:

"Praktično smo sve pojeli što smo imali, a pojedine informacije kako je u našoj blizini restoran i nisu baš tako provjerene, jer zaista postoji restoran, ali je on zatvoren. Do nas stižu informacije da su mašine 3 kilometara od nas, pa onda da su 10 kilometara od nas. Mi smo gdje jesmo i ovo je zaista veoma neozbiljno. Goriva imamo, ali grijači u autobusu su prestali raditi zbog preopterećenosti. Kada se sve ovo završi neko će našem klubu zaista morati objasniti kako je moglo doći do ovoga i ko je odgovoran za sve ovo", govorio je Nešović nešto prije ponoći.

Meč između Širokog Brijega i Hemofarma bio je zakazan za danas u 17 sati, ali je pomjeren na ponedjeljak, 6.veljače, u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.