Košarkaši Iskre bolji od Burcha na Mojmilu

Bugojanci upisali prvu pobjedu

Košarkaši Iskre bolji od Burcha na Mojmilu

S. Mlaćo

U okviru A-1 lige FBiH jučer je u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu odigran susret između KK Burch i KK Iskra Bugojno, a pobjedu su na kraju odnijeli gosti rezultatom 91:88.

Nakon prvog period igre gosti su vodili 29:24, ali se domaći nisu predavali.Na pauzu se otišlo pri rezultatu 53:53 i jasno je da bilo da ćemo gledati veoma neizvjestan meč.

Domaći dobijaju treću četvrtinu 17:15, ali gosti su mnogo više pokazali u posljednjem periodu igre te na kraju zasluženo slavili prvu pobjedu ove sezone.

U redovima pobjedničke momčadi istakao se Meris Bečirović sa 22 poena, dok je Bačvić dodao 16, a Pandžo 15. U redovima Burcha bolji od ostalih bio je Velić sa 26 poena, dok je 21 dodao Ahmedić.

A-1 liga FBiH:

KK Burch - KK Iskra Bugojno 88:91 (24:29, 29:24, 17:15, 18:23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi