Košarkaši Iskre žele pobjedu u Gračanici

A-2 liga grupa Sjever

Košarkaši Iskre žele pobjedu u Gračanici

S. Mlaćo

Košarkaši bugojanske Iskre sutra će u duelu protiv Gračanice nastaviti takmičenje u A-2 ligi grupa Sjever. 

Bugojanci se nakon prvog dijela sezone nalaze na petom mjestu sa 11 osvojenih bodova, ali samo dva manje u odnosu na prvoplasiranu ekipu Cazina. Na gostovanju kod  predposljednje Gračanice sutra su favoriti, te vjeruju u pobjedu.

"Moram istaći da nas je pojačao Berin Gudić, član Studenta koji će igrati na dvojnu registraciju. Sutra smo favoriti, ali domaćini znaju biti veoma neugodni na svom terenu. Naša želja je da izborimo play off i plasman u viši rang, jer nam je to prošle godine nije uspjelo nakon poraza u susretima sa Burchom. Sada smo za godinu iskusniji i vjerujem da to možemo ostvariti, ali dosta toga će ovisiti od sutrašnje utakmice", rekao je za SportSport.ba trener košarkaša Iskre Mujo Kovačević.  

Bugojanci su u prvom duela ova dva tima na domaćem parketu slavili sa deset poena razlike, bilo je 85:75. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi