Košarkaši Kaknja počeli pripreme za narednu sezonu

Košarkaši Kaknja počeli pripreme za narednu sezonu

Nakon dugog odmora, košarkaši Kaknja startovali su sa pripremama za narednu sezonu. 

Prozivci trenera Josipa Pandže odazvalo se osamnaest igrača, među kojima su bila i petorica novajlija. Ugovore sa Kaknjom potpisali su Dino Begagić iz Čelika, Nebojša Maksimović, Eldar i Amar Merdanović, koji su prošle sezone nastupali u dresu HKK Vitez, sa kojim su izborili plasman u prvoligaško društvo.

Prvom treningu prisustvovali i centar Muamer Karić (212 cm), dosadašnji član Sparsa, koji je na probi, te iskusni bek Ivan Baković, bivši igrač Čapljine, Viteza, Darde (Hrvatska), koji je u posljednje dvije sezone bio najbolji strijelac Posušja i Lige 12.

Njegov status će se definirati do kraja ove sedmice kada će biti poznati učesnici Lige 14, koja će odlukom Upravnog odbora KS BiH egzistirati u narednoj sezoni, a među kojima bi trebali biti i košarkaši Kaknja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Iz prošlosezonskog sastava na okupu su ostali: Ermin Dedić, Dinko Peljto, Željko Palavra, Aldin Muflizović, Dženan Hadžić, Benjamin Šabić i Azur Lušija, kojima su priključena i šestorica najboljih kadeta i juniora Mirza i Sead Delibašić, Harun Mandra, Haris Aliefendić, Zlatan Tepić i Ahmed Plasto.

Pored prvog trenera Josipa Pandže, prvi mjesec dana sa igračima će raditi kondicioni trener Elvir Zametica iz Sarajeva, koji je ovu funkciju obnašao u sarajevskoj Bosni, mladoj reprezentaciji BiH i Steaui iz Bukurešta, a član Stručnog štaba postao je Mirnes Ganić, dosadašnji trener pionira i kadeta. Kompletne pripreme će se odraditi u Kaknju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti