Košarkaši Kaknja uzeli naslov prvaka

Kakanjci u višem rangu

Košarkaši Kaknja uzeli naslov prvaka

Ubjedljivom pobjedom protiv Bihaća(92:66) košarkaši Kaknja četiri kola prije kraja sezone osigurtali su naslov prvaka i prelazak u Ligu 12.

Prvenstvena sezona 2009/2010. biće upisana zlatnim slovima u analima kakanjske košarke.Osiguran je naslov prvaka A-1 lige i prelazak među bh.košarkašku elitu. Nanizana je nezapamćena serija od 18 pobjeda, što je, mora se prizanti i posebno istaći, pravi podvig, kojeg su ostvarili Elvir Delibašić, Đenan Hadžić, Jasmin Hadžić, Adnan Čehajić, Nedžad Mulić, Narcis Begovac, Abdurahman Kahrimanović, Aldin Dedić, Nedžad Čaluk, Azrudin Bureković, Davud Mehtić, Jasmin Uzunalić i najmlađi Ibrahim Mušinbegović, koje je s klupe znalački predvodio trener Irfan Hasagić.

Ovom podvigu u velikoj mjeri doprinijeli su i članovi Uprave na čelu sa predsjednikom Mevludinom Delibašić, koji su stvorili jedan respektabilanu ekipu koja se kao od šale prošetala A-1 ligom i bez izgubljene utakmice stigla do šampionske titule.

“Naš uspjeh plod je jednog timskog rada.Zasluge podjednako pripadaju igračima, treneru i Upravi, koji su zajedničkim snagama prebrodili sve teškoće i savladali sve protivnike i trijumfalno ušli u prvoligaško društvo. Sve ovo postigli smo uz veliku potporu Vlade ZE-DO kantona , posebno ministra Nermina Mandre, zatim, Općinskog vijeća i načelnika Mensura Jašarspahića-Surija, te brojne sponzore od kojih treba izdvojiti BH Telecom, Plama Pur (Slovenija), Rudnik Kakanj, Tvornica cementa, Termoelektrana, Rudstroj, AB-Petrol, Trgošped, Metal BZ, kao i mnogi drugi koji su u granicama svojih mogućnosti pomgli da realiziramo ovaj poduhvat”, istakao je predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj Mevludin Delibašić, tvorac ove zlatne generacije koja će sigurno ući u historiju kluba.


Kakanj-Bihać 92:66(53:29)

Sportskla dvorana.Gledalaca 400.Sudije:Zoran Marković i Tarik Kavazović(oba Zenica).Delegat:Samir Lušija(Kakanj).

KAKANJ: Delibašić 12, Uzunalić 6, Đ.Hadžić 7, Mušinbegović 2, Čehajić 6, Mehtić 11, Mulić 10, Bureković 8, J.Hadžić 8, Begovac,Kahrimanović 14, Čaluk 8.

BIHAĆ: Kulenović 17, Mahmutović 8, Gračanin 3, Dizdarević 24, Begatović , Volaš 6, Musa 6, Bura 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti