Košarkaši Mege bolji od Igokee
Foto: Twitter/ABA liga

ABA Superkup

Košarkaši Mege bolji od Igokee

Mega Leks je na gostovanju u Laktašima savladala ekipu Igokee rezultatom 72:83 i tako uspjela doći do polufina Superkupa ABA lige. 

Obje ekipe su u prvom poluvremenu igrale u serijama, pa je tako u prvoj četvrtini Igokea, pri vodstvu Mege od 0:6, uspjela napraviti veliku seriju i povesti s čak 19:6. Ipak potom slijedi velika serija gostiju koji prvu četvrtinu riješavaju u svoju korist, 21:23.

Druga četvrtina je donijela nešto "mirniju" košarku, Mega je uspjevala držati prednost, ali nije mogla doći do osjetnije razlike.

U trećoj četvrtini, ipak, potpuna dominacija Mege, koja u jednom trenutku stiže i do 21 poena prednosti. U zadnjem periodu Igokea uspjeva smanjiti zaostatak, ali je Mega, svejedno, lagano privela utakmicu kraju.

Najefikasniji u ekipi Mega Leks je bio Dylan Ennis sa 23 poena, dok je Fundić dodao 15. U ekipi Igokee najraspoloženiji su bili Šibalić i Washington sa po 18 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac u ekipi Mege Aleksandar Lazić je proveo nešto manje od 27 minuta na parketu, te je uspio ubaciti 12 poena.

Mega Leks će u polufinalu Superkupa ABA lige odmjeriti snage s ekipom Cedevite, koja je nešto ranije savladala FMP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije