Košarkaši na teškom ispitu u Slovačkoj: Pobjeda ili kraj!

Veoma važan meč za bh. tim

Košarkaši na teškom ispitu u Slovačkoj: Pobjeda ili kraj!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 18 sati gostuje u Slovačkoj u susretu petog kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Duška Vujoševića nakon poraza od Švedske u Zenici (88:70), više nemaju pravo na kiks i da bi se plasirali u kvalifikacije, moraju dobiti preostale utakmice protiv Slovačke i Armenije.

Sve osim pobjede u Slovačkoj bi naš tim vjerovatno ostavilo bez plasmana u narednu rundu kvalifikacija, što bi bilo ravno katastrofi, pa bi naš tim bio među timovima koji su na samom dnu evropske košarke.

Bh. tim u Slovačku je otputovao bez Alexa Renfroea. Amerikanac s bh. pasošem je izbačen iz ekipe nakon lumpovanja po zeničkim noćnim klubovima i naš će tim na poziciji organizatora igre biti znatno oslabljen.

Njegovo mjesto je zauzeo 19-godišnji Darko Talić, koji će minute na ovoj poziciji dijeliti sa još jednim omladincem Amarom Gegićom.

Također, u Bratislavu nisu otputovali Nikola Gajić i Stefan Glogovac, koji su se priključili pripremama Igokee, ali oni ni ranije nisu bili u ozbiljnim planovima selektora Vujoševića i njihov izostanak se neće osjetiti.

Slovaci su u Sarajevu pokazali da znaju biti veoma nezgodna selekcija. Na domaćem parketu su to pokazali protiv Švedske koju su dobili i sigurno je da bh. košarkaši neće imati nimalo lagan posao večeras. 

Pobjeda je dakle imperativ. Večeras trenerska čarolija Duška Vujoševića jednostavno mora biti prenijeta na igrače, koji igraju jednu od najbitnijih utakmica u karijeri.

Utakmica Slovačke i BiH igra se u Bratislavi od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi