Košarkaši otputovali u Švedsku bez Teletovića i Nurkića

NBA igrači idu posebnim letom

Košarkaši otputovali u Švedsku bez Teletovića i Nurkića

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija BiH otputovala je jutros u Švedsku gdje će igrati posljednju utakmicu u okviru kvalifikacija za Eurobasket.

Nakon poraza od Rusije našim košarkašima je potrebno pravo čudo za plasman među najbolje selekcije Evrope, a jutros je bh. tim predvođen selektorom Damirom Mulaomerovićem otputovao za Švedsku.

Međutim, u avionu nije bilo NBA igrača Jusufa Nurkića i Mirze Teletovića. Selektor Mulaomerović je otpisao Teletovića, koji je okončao ovo ljeto u dresu repreezentacije i njega neće biti u Švedskoj.

Posebnim letom preko Beča u Švedsku ide centar Nuggetsa Jusuf Nurkić, pa će on stići nešto kasnije u ovu zemlju.

Susret Švedske i BiH se igra u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi