Košarkaši poraženi od Češke

Novi poraz na turniru u Grčkoj

Košarkaši poraženi od Češke

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je i treći poraz na turniru u grčkom Xanthiju. Danas je naša selekcije poražena od selekcije Češke rezultatom 98:93.

Dobro je naša selekcija otvorila meč. Poveli su s 10:2, ali su Česi serijom od 9:0 uspjeli da preokrenu rezultat. Do kraja prvog perioda igralo se koš za koš, a nakon 10 minuta igre naša selekcija je imala dva poena prednosti, 26:24.

Izabranici Duška Ivanovića igrali su odlično i u drugoj četvrtini. Sredinom igre u ovoj dionici imali su plus 10, (40:30), ali su Česi odigrali bolje završnicu, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom (44:44).

Većim dijelom treće dionice igrala se izjednačena košarka. Ipak, ponovo je naš tim posustao u samom finišu, pa je Češka u posljednju dionicu ušla sa osam poena prednosti, 70:62.

Češka je dozvolila našoj selekciji povratak u meč. Sjajni Stipanović je pogodio za minus četiri (90:86), ali do potpunog preokreta nismo uspjeli doći, te smo na kraju doživjeli novi poraz.

Tomas Satoransky je predvodio Češku sa 22 poena, iskusni Jiri Welsch je dodao 15, dok je kod naše selekcije Andrija Stipanović ubacio 24 poena uz osam skokova.

Pored njega dvocifreni su bili Marko Šutalo sa 14, te Elmedin Kikanović, Miroslav Todić i Nemanja Gordić sa 11 poena, a Milan Milošević je ubacio 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.