Košarkaši razbili Sloveniju i poručili da su spremni za EP

Musa i društvo uvjerljivi

Košarkaši razbili Sloveniju i poručili da su spremni za EP

E. Škorić

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH nadigrala je Sloveniju rezultatom 74:62 u drugom prijateljskom meču u Svetom Martinu.

Nakon tijesnog jučerašnjeg poraza od Hrvatske, danas su izabranici Josipa Pandže razbili selekciju Slovenije, te su nagovijestili kako su spremni za Evropsko prvenstvo u Turskoj.

Sjajno smo otvorili meč, pa poveli 8:2, a na kraju prvog perioda igre vodili smo 22:15 i manje-više lako smo dolazili do poena u napadu, a sjajnom odbranom držali smo Slovence na distanci.

Raspoloženi Musa je u drugoj četvrtini povukao ekipu, pa smo stigli do dvocifrene prednosti. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 38:28.

I nastavak donosi fantastičnu partiju naših momaka, koji su bili nezaustavljivi u napadu, dok s druge strane Slovenci nisu pronalazili rješenje za našu odbranu i uglavnom su bili primorni vanjskim šutevima da se pokušavaju vratiti, no nije išlo.

Stvari na parketu se nisu mijenjale ni u trećoj dionici, pa je nakon 30 minuta igre sastav Josipna Pandže vodio 14 razlike. Na semaforu je bilo 59:45 i moglo se nešto mirnije odraditi posljednjih 10 minuta.

U prvih nekoliko minuta zadnje četvrtine dosta grešaka, bez poena, no ono što je najvažnije - upisali smo pobjedu i očito je da su naši juniori spremni za put u Tursku. Neka nas još jednom usreće.

Naš najefikasniji igrač bio je Musa sa 28 poena, Gegić i Antunović su dodali po 10, a koliko je ubacio i Čampara. U strijelce su se upisivali i Sikiraš (9), Marić (5), Talić (2), Bojović (1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije