Košarkaši Slobode kreću sa radom 14. augusta

Određen početak priprema za novu sezonu

Košarkaši Slobode kreću sa radom 14. augusta

E. Dindić

Pripreme košarkaša Slobode i zvanično su zakazane za 14. august, kada će trener Velimir Gašić izvršiti "prozivku" košarkaša.

Timu Velimira Gašića predstoje i kvalifikacije za drugu ABA ligu, pa će i na tom planu u Slobodi morati poraditi. Naime, morat će se dovesti nekoliko iskusnih i provjerenih košarkaša kako bi mogli parirati ekipama i u tom takmičenju. 

Klub su napustili Božo Đumić i Devonte Brown, dok bi Mirza Hrnčić mogao ostati iako su prve najave govorile da je svoju košarkašku karijeru završio. Hrnčić se vrijedno priprema uoči nove sezone, a da li će početi pripreme sa timom iz Tuzle ostaje nam da vidimo. 

Almir Hasandić i Nedžad Muratović su trenutno sa seniorskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, igraju susrete pretkvalifikacija za SP u Kini koje je na rasporedu 2019.godine, dok se Emir Čerkezović vratio iz Slovačke gdje je nastupao za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Očekuje se uskoro povratak sa godišnjeg trenera Velimira Gašića kao i predsjednika Aida Berbića kada će se više znati o planovima i ciljevima kluba u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi