Košarkaši Slobode započeli pripreme za novu sezonu

Tuzlaci startali sa pripremama

Košarkaši Slobode započeli pripreme za novu sezonu

E. Dindić

Danas su u Tuzli, u jutarnjim satima sa pripremama za novu sezonu startali su i košarkaši Slobode iz Tuzle. 

Šef stručnog štaba Slobode Velimir Gašić održao je govor prije početka priprema, i objasnio svakom od košarkaša šta se od njega očekuje u ovoj sezoni. 

Što se tiče pojačanja današnjem prvom treningu prisustvovali su i novi košarkaši u redovima Slobode, Ljubomir Čampara koji došao iz Bosne iz Sarajeva, kao i Nikola Silađi koji u Tuzlu dolazi iz Košica. Milan Lužajić nije bio prisutan na jutrošnjem treningu, ali on će se priključiti treninzima u toku dana. 

Almir Hasandić i Nedžad Muratović se nalaze sa seniorskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, i oni će se priključiti pripremama kada završe obaveze prema državnom timu. 

Šef stručnog štaba Slobode Velimir Gašić za SportSport.ba istakao je da je zadovoljan proteklom sezonom, ali da želi u ovoj još veći napredak. 

"Koncept koji smo započeli želimo da nastavimo i ove sezone. Da to bude progres u svim poljima. Rezultatskom, ali i stvaralačkom, produkciji igrača. Tu mislim na igrače koji su ponikli u našim redovima", rekao je Gašić.

Istakao je i da je druga ABA liga veoma bitna za Tuzlu, i košarkaški klub . 

"Druga ABA liga za nas je strateški bitna. Nažalost, nije prepoznato direktno učešće našeg kluba u ovom takmičenju, no mi ćemo učiniti sve da se plasiramo u ovu ligu. Pripreme ćemo obaviti u Tuzli, jer već 15. septembra igramo prvi turnir. To je period kada će neke druge ekipe biti na pola priprema. Vrlo pažljivo i temeljito ćemo se pripremiti", zaključio je Gašić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Današnjem prvom treningu prisustvovali su sljedeći košarkaši: Nedim Omerović, Ademir Lasetović, Jasmin Jakupović, Nikola Silađi, Mirsad Pilavdžić, Emir Ahmedović, Ljubomir Čampara, Dejan Petrov, Marko Rikalo, Enes Latifagić i Emir Čerkezović.

Tuzlaci u sklopu priprema odigrani nekoliko test-mečeva, a zasad je sigurno njihovo učešće na Memorijalu " Mirza Delibašić" u Sarajevu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi