Košarkaši Travnika  nakon produžetka bolji od Iskre

Neizvjestan meč u Bugojnu

Košarkaši Travnika nakon produžetka bolji od Iskre

S. Mlaćo

U kantonalnom derbiju A-1 lige naše zemlje košarkaši Travnika nakon prdužetaka sa 78:76 savladali su u domaću Iskru  u dvorani KSC-a u Bugojnu.

Publika je mogla vidjeti veoma zanimljiv i neizvjestan meč, a Travničani su nakon prve četvrtine vodili sa 18:17. Bugojanci se ipak vraćaju u igru te sa prednošću od pet poena razlike odlaze na pauzu, a u trećoj i četvrtoj četvrtini viđen je također zanimljiv i neizvjestan meč.

Završilo je 62:62, a nakon produžetaka više znanja i sreće imali su gosti koji su slavili sa konačnih 78:76. U redovima Iskre bolji od ostalih je bio Aldin Pandžo sa 23 postignuta poena, dok su Mersudin Kurić i Elvir Seferović dodali po 12. Kod Travnika se istakao Kenan Čajić sa 23, te Marijo Blaškan sa 16.

Nakon 7. kola A-1 lige Iskra ima ima jednu pobjedu i pet poraza i zauzima predposljednje mjesto, dok su košarkaši Travnika  na petom mjestu sa četiri pobjede i dva poraza. 

A-1 liga, 7. kolo:

KK Iskra Bugojno - KK Travnik 76:78 (17:18, 19:13, 14:17, 12:14, 14:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi