Košarkaši Viteza spremni za sezonu
Detalj sa susreta Vitez - Findo

A1 liga

Košarkaši Viteza spremni za sezonu

Ekipa HKK Vitez koja je odustala od takmičenja u elitnom razredu bh. košarke u sklopu priprema za sezonu u A1 ligi nakon uvjerljive pobjede nad Travnikom savladala je i goste iz Doboja, ekipu Findo.

Pred gotovo 400 posjetitelja Vitežani su slavili rezultatom 106:82, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da trener Pandža nije odlučio dati priliku i igračima koji inače imaju manju minutažu, obzirom da je krajem treće i početkom posljednje četvrtine prednost Viteza iznosila je i više od 30 poena razlike.

Gosti iz Doboja, koji inače igraju Prvu ligu RS-a, prikazali su dobru igru, ali nisu mogli preko izvrsno raspoloženih Vitežana. Zalaganje i još jednu pobjedu domaćih publika u Vitezu znala je to nagraditi dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom na kraju susreta, a zadnjih nekoliko munuta utakmice pljesak podrške domaćim košarkašima gotovo da i nije prestajao.

Najučinkovitiji kod Viteza bili su kapiten Palavra 33, Križanović 24 i Jurčević 18, a kod gostiju Kandić s 21 poenom.

HKK Vitez: Blaškan 12, Buhić 10, Frljić 3, Jurčević 18, Kovačević, Križanović 24, Omazić 3, Palavra 33, Šero Ivan 3, Šero Josip, Vidović, Žuljević.

KK Findo: Grabež 8, Janković 2, Kandić 21, Marković 3, Mileušić 9, Mlađenović 1, Pantić 4, Petrović 13, Turbica 13, Zekić 8.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.