Košarkaši Živinica počeli sa pripremama

Visoke ambicije u predstojećoj sezoni

Košarkaši Živinica počeli sa pripremama

D. Rakanović

Košarkaški klub Živinice počeo je sa pripremama za predstojeću sezonu u kojoj će nastupati u A-2 ligi. 

Na prozivci se pojavilo 12 košarkaša, dok je njih pet opravdano odsustvovalo. 

"Na prozivci za predstojeću sezonu se odazvalo 12 košarkaša. Odazvali su se svi oni na koje smo računali, a nedostaje još pet momaka koji su iz opravdanih razloga odsustvovali sa prozivke" - kazao je trenutni trener i igrač Kluba, Endin Imamović. 

Ekipa koja će nastupati u narednoj sezoni, spoj je mladosti i iskustva, a to nam je potvrdio i Imamović: 

"U ekipi imamo šest košarkaša koji zajedno igraju već deset godina. Pored njih tu je i nekoliko mladih igrača koji su željni treniranja i dokazivanja. Mislim da je ovo jedna od najjačih, ako ne i najjača ekipa koju smo imali u posljednjih desetak godina."

Za kraj dodaje da malu prepreku pravi i to što još nije riješeno pitanje trenera, te da to djelimično cijelu situaciju čini složenijom, ali nada se da će i to uskoro biti riješeno. 

Uprava kluba je još jednom podcrtala cilj u ovoj sezoni, a to je plasman u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi