Košarkaši Zrinjskog poraženi u Čačku

ABA liga 2, 5. kolo

Košarkaši Zrinjskog poraženi u Čačku

Košarkaši HKK Zrinjski su večeras gostovali u Čačku gdje su odigrali utakmicu 5. kola 2. ABA lige protiv domaće ekipe Borca. Plemići su na kraju poraženi rezultatom 84:72.

Od samog starta utakmice domaćin je Plemićima dao do znanja da će vrlo teško ostvariti bilo što više od snošljivog poraza. 

Nakon tri četvrtine, Čačani su na svom kontu imali 22 poena viška, pa su si mogli priuštiti lagano opuštanje koje su mostarski košarkaši iskoristili, te dobili zadnju četvrtinu s 10 razlike i izbjegli potop. 

Odličnu utakmicu za Borac odigrao je Đoković s 19 koševa, dok su ga dobro pratili Todorović i Marinović s 12 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Zrinjskog su Brummit, Ljujić i Ramljak također postigli po 12 poena, no to nije bilo dovoljno ni za što više osim za častan poraz od večeras odličnog domaćina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi