Košarkaši Zrinjskog startali s pripremama

Vlašić obavio prozivku

Košarkaši Zrinjskog startali s pripremama

SportSport.ba

Jutros su u u dvorani na Bijelom Brijegu, započele pripreme košarkaša HKK Zrinjski za novu sezonu. 

Prozivku je obavio trener prvog tima Hrvoje Vlašić, a prozivci su se odazvali sljedeći košarkaši: Vedran Princ, Marko Šutalo, Ivan Miličević, Ivan Begić, Ali Demić, Daniel Zovko, Mario Petrić, Davor Božić, Dario Obradović, Ivan Kuzman, Josip Golemac i Ivan Barać.

Američki dvojac, Michael Mallory i Torrion Brummit, te pojačanje iz crnogorskog prvenstva, tamošnji MVP lige,  Marko Ljuljić, ekipi će se priključiti u srijedu. 

Da podsjetimo, Zrinsjki će ovu sezonu uz prvenstvo BiH, nastupiti u novoformiranoj drugoj ABA ligi u kojoj će mu od takmaca iz domaćeg natjecanja društvo praviti sarajevska Bosna. Da podsjetimo, pravo nastupa u 2. ABA ligi, kroz kvalifikacije će pokušati izboriti još i momčadi Slobode, Širokog i Mladosti.

U odnosu na prošlu sezonu, najveća promjena će biti izostanak eksplozivnog Draška Kneževića,prošlogodišnjeg najkorisnijeg igrača prvenstva Bosne i Hercegovine, a koji je prije par dana pojačao upravo sarajevske Studente. 

Plemići će ispočetka baterije puniti u dvorani na Bijelom Brijegu, te vanjskim terenima stadiona HNK Branitelj u prigradskom naselju Rodoč.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi