Košarkašice Bugojna upisale dvije uvjerljive pobjede

Nastavile sa sjajnim igrama u A-1 ligi

Košarkašice Bugojna upisale dvije uvjerljive pobjede

S. Mlaćo

U okviru 6.kola A- 1 Lige za košarkašice u utorak su košarkašice BHN Bugojno gostovale u Tešnju kod istoimenog prvoligaša i upisale pobjedu sa 62:47.

Bugojanke su slavile potpuno zasluženo, a  najefikasnije u njihovim redovima bile su Najda Pandžo sa 26 poena, te Bosiljka Curović sa 13 poena. Kod Tešanjki Buhić je bila bolja od ostalih sa 19 poena.

Protekle subote  Bugojanke su odigrale zaostalu utakmica 5.kola i upisale ubjedljivu pobjedu nad ŽKK Travnik. Bilo je 97:44, a ponovo su briljirale Najda Pandžo i Bosiljka Curković. Curović je bila nešto efikasnija sa 31 poenom, dok je Pandžo dodala 23.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U narednom  7.kolu A-1 lige košarkašice BHN Bugojno u goste će ekipi Brčkog. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi