Košarkašice Čelika demolirale ekipu Banovića

Polufinale prvenstva u košarci

Košarkašice Čelika demolirale ekipu Banovića

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u Banovićima u okviru prve utakmice play offa za košarkašice slavile iznenađujuću, ali sasvim zasluženu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 65:91 protiv domaće ekipe.

Niko se nije nadao da Zeničanke večeras mogu pobijediti, a posebno ne s tolikom razlikom, budući da su košarkašice Banovića u regularnom dijelu sezone oba puta pobijedile Čelik.

Ipak vidjelo se da su Zeničanke trenutno u najboljoj formi od svih ekipa u BiH, a to su demonstrirale i u finalu Kupa BiH protiv Play offa u Sarajevu.

Večeras su izabranice Slobodana Kecmana bile fenomenalne, samo u prvoj četvrtini domaća ekipa im je parirala, bilo je 20:20 nakon prve četvrtine. U drugom periodu igralo se čvrsto s malo koševa. Ali su gostujuće košarkašice na odmor otišle s prednošću 32:34.

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa, Zeničanke su na krilima večeras fenomenalne Aldijane Iriškić punile koš Banovića iz minute u minutu. U posljednjih 10. minuta utakmice ušlo se s prednošću Čelika 56: 47. Zadnja četvrtina je ponudila pravu egzibicionu košarku u kojoj su gošće iz Zenice za 10 minuta postigle čak 35 poena, a domaće samo 18. Na kraju je bilo 65:91 (20:20, 12:14, 15:22, 18:35) za Čelik.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u ovoj utakmici, jedno ime vrijedi posebno istaknuti, Aldijana Iriškić iz Čelika je za 36 minuta provedenih na parketu ubacila fenomenalnih 36 poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Sjajna je bila i Heljić sa 16 poena i 12 skokova, te Ćorović sa 17 i Nizamić s 11 poena.

U redovima ekipe iz Banovića, Demirović je ubacila 25 poena uz devet skokova, dok je Bugarin ubacila 14 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Zeničanke su večerašnjom pobjedom povele 1:0 u seriji, te će imati priliku na domaćem terenu izboriti finale play offa, što bi svakako za najmlađu ekipu u BiH bio ogroman uspjeh.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi