Košarkašice Čelika osvojile turnir "Amna Fazlić"

Košarkašice Čelika osvojile turnir "Amna Fazlić"

M. Šljivak

Večeras je u zeničkoj Areni odigrano finale Memorijalnog turnira "Amna Fazlić" u kojem su košarkašice Čelika savladale ekipu Alba Iulia rezultatom 68:64.

U prvoj četvrtini košarkašice Albe su nametnule svoj tempo igre. Stvorile su prednost koju su održavale do samog kraja prve dionice koju su dobile rezultatom 20:9. Druga četvrtina donijela je nešto bolju igru domaćih košarkašica, Uspjele su se u potpunosti vratiti u utakmicu, pa se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom 33:33.

Treći period donosi precrtanu igru kao iz druge četvrtine. Ipak, gošće su u završnici stigle do prednosti, te se u posljednju dionicu ušlo sa poenom prednosti za Albu 50:49.

U samoj završnici košarkašice Čelika prave nekoliko dobrih serija koje ih vode u sigurnu prednost i krajnju pobjedu nad Albom rezultatom 68:64.

Pobjednički sastav predvodila je Monika Veselovski sa 18 poena, Alma Kovačević je dodala 13, dok je kod Albe Thomson ubacila 15, a Tobin 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.