Košarkašice Čelika poražene u infarkt završnici

Ženska regionalna liga

Košarkašice Čelika poražene u infarkt završnici

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i Radivoj Koraća večeras su u zeničkoj Areni odigrali sjajnu utakmicu u okviru ženske regionalne lige.

Zeničanke su pred oko 500 gledatelja pokušale skinuti skalp prošlogodišnjem prvaku ovog takmičenja, međutim, pokleknule su u posljednjoj sekundi.

Gošće su bolje otvorile utakmicu i vodile skoro čitavo vrijeme, pa se tako na poluvrijeme otišlo rezultatom 27:36. 

Zeničanke su u drugom poluvremenu stigle vodstvo gošći, a u 38. minuti rezultat susreta glasio je 58:58. Ipak, do kraja utakmice u infarkt završnici gošće su pobjedom došle u posljednjem napadu, a sa zvukom sirene pogodila je Anđela Maksimović za konačnih 62:63. 

Kalušić i Iriškić iz redova Čelika postigle su po 14 poena, a kod gošći Jakšić sa 17 i Maksimović sa 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.