Košarkašice Čelika u finalu poražene od Medveščaka

Zeničanke na turniru u Zagrebu

Košarkašice Čelika u finalu poražene od Medveščaka

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika zauzele su drugo mjesto na međunarodnom turniru u Zagrebu. U finalnoj utakmici od Čelika je bila bolja ekipa domaćina, Medveščaka rezultatom 73:44. 

U polufinalu ekipa Čelika je savladala Ragusu sa 68:62. Ovaj turnir je poslužio stručnom štabu da provjere koliko su trenutno igračice spremne za ono što ih očekuje u narednoj sezoni.

Već narednog vikenda u Zenici je na programu 7.međunarodni memorijalni turnir „Amna Fazlić“. Pored domaće ekipe nastupit će Medveščak Zagreb, Ragusa Dubrovnik i beogradska Crvena Zvezda.

"Turnir u Zagrebu nam je dobro došao da vidimo koliko smo u ovom trenutku spremni i koliko možemo. Zadovoljan sam onim što su djevojke pokazale, mada s ovom mladom ekipom evidentno je da će nam trebati još jako puno rada i strpljenja. Ono što raduje je činjenica da djevojke stvarno pokazuju veliku želju i volju i nadam se da ćemo napraviti dobar posao", kazao je šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman.

Polufinalne utakmice na turniru „Amna Fazlić“ na rasporedu su u subotu od 17, odnosno 19 sati, dok su utakmice za plasman od nedjelju od 14 i 16 sati. Istog dana od 10 sati održat će se festival dječje košarke, a nastupit će Željezničar, Busovača, BH Start Zenica i Start iz Fojnice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi