Košarkašice Čelika ubjedljive protiv Rudara iz Ugljevika

Prvenstvo BiH za žene u košarci, 1.kolo

Košarkašice Čelika ubjedljive protiv Rudara iz Ugljevika

D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika prošlosezonske osvajačice Kup-a BiH večeras su u zeničkoj Areni na otvaranju nove sezone prvenstva BiH za žene dočekale ekipu Rudar-Sport iz Ugljevika.

Zeničanke su u ovu sezonu konačno ušle sa igračicama iz svog omladinskog pogona, te nešto iskusnijim Aidom Kalušić i Aldijanom Iriškić. Protivnik iz Ugljevika ekipa Rudara, također je sastavljena od mladih igračica, koje prema večerašnjem nastupu u Zenici nisu još zreli za nastup u najjačem takmičenju.

Od početka utakmice bila je evidentna razlika u kvaliteti, bilo je samo pitanje s kojom će se razlikom na kraju završiti večerašnja utakmica.Domaći trener Slobodan Kecman u ovoj utakmici dao je priliku za igru svim igračicama, koje su to maksimalno iskoristile.

Konačni rezultat na kraju bio je ubijedljivih 109:31 (32:12, 33-3, 33-6,11:10). Čak sedam igračica domaćeg sastava bilo je dvoznamenkasto. Aida Kalušić i Anida Ćorović su postigle po 17 poena, Kahrić i Nizamić su dodale po 13, dok je Reljić uz šest poena briljirala sa 13 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U redovima poražene ekipe jedina raspoložena za igru bila je Radovanović sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi