Košarkašice Čelika ubjedljivo savladale Bugojno

A1 liga za košarkašice, 5.kolo

Košarkašice Čelika ubjedljivo savladale Bugojno

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika upisale su još jednu uvjerljivu pobjedu. U okviru 5. kola u Areni Zenica savladale su ekipu Bugojna 97:50. Radilo se o derbi utakmici jer je poslije Čelika ekipa Bugojna po kvaliteti odmah iza Zeničanki. 

Od samog početka domaće igračice su nametnule žestok ritam igre na koji Bugojanke nisu imale odgovor. Prvi period je završen rezultatom 29:7. Nastavak donosi nešto manje agresivniju igru Čelika pa je drugi period završio rezultatom 20:13. Na odmor se otišlo prednošću Čelika od 29 poena razlike, 49:20. 

Slična igra viđena je i u trećem periodu. Bugojanke su ubacile 13, a igračice Čelika su bile nešto efikasnije u odnosu na drugi period i postigle su 24 poena. Isti broj poena postigla je ekipa Čelika i u posljednjem periodu, s tim što su Bugojanke postigle 17 poena. U ovom periodu stručni štab Čelika dao je priliku svim igračicama da upišu minutažu u ovoj utakmici. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Anida Ćorović je odigrala sjajnu utakmicu koju je završila s 39 poena na svom kontu. Amna Kahrić je ubacila 20, Nedžla Kovačević 12, Eni Nizamić 10, Sara Heljić 9, Adna Lončarević 5 poena U ekipi Bugojna najefikasnije su bile Najda Pandžo s 20 i Bosiljka Curović s 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi