Košarkašice Čelika ubjedljivo slavile protiv Borca

Košarkašice Čelika ubjedljivo slavile protiv Borca

Košarkašice Čelika večeras su u Areni u Zenici porazile ekipu Borca iz Banje Luke.

U okviru 9. kola Lige za prvaka BiH u košarci za žene, Zeničanke su ugostile Banjalučanke koje su poražene rezultatom 74:46.

U prvoj četvrtini domaćini su napravili veliki presing i lako otišli na 20 poena prednosti (28:8). U drugoj četvrtini nešto slabija igra, ali su još uvijek držale gošće na distanci pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 42:29.

 

Posljednje dvije četvrtine u potpunosti su pripale domaćim košarkašicama koje su u ovoj utakmici bile apsolutni favorit. U trećoj četvrtini su slavile sa 14:7, dok su u posljednjoj četvrtini postigle osam koševa više nego gošće (18:10) i slavile sa 74:46.

 

Najefikasnije u redovima Čelika bile su Vujović sa 25 i Mikić sa 22 poena, dok je Todorović kod gostiju postigla 17, a Džombeta 11 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.