Košarkašice Čelika ubjedljivo slavile u Tešnju

Zeničanke nastavljaju s pobjedama

Košarkašice Čelika ubjedljivo slavile u Tešnju

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika slavile su još jednu ubjedljivu pobjedu u okviru A1 lige.

U odgođenoj utakmici prvog kola, ekipa Čelika slavila je u Tešnju protiv istoimenog protivnika rezultatom 93:30. 

Već nakon prvog perioda pobjednik je bio poznat jer su košarkašice Čelika odličnom igrom ovaj period riješile 35:4. Domaće košarkašice su u drugom periodu ubacile isti broj poena, dok se ekipa Čelika zaustavila na 25, za rezultat prvog poluvremena 55:8. Treći period u ekipi Čelika zaigrale su i igračice koje nisu u startnoj postavi pa je ovaj period završen u korist Čelika 17:8, a onda u posljednjem , ekipe su odigrale poprilično izjednačeno, završilo je 16:14 u korist Čelika za konačnih 93:30. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Sjajnu partiju u dresu Čelika odigrala je Milica Zeljković koja je postigla 38 poena, Anida Ćorović je ubacila 19, Sara Heljić 12, Nedžla Kovačević 8, Amna Kahrić 6, Adna Lončarević i Lamija Škaljo po 4, te Eni Nizamić 2 poena. U domaćem timu Fejzić je bila najefikasnija sa 11 poena. U okviru četvrtog kola A1 lige Čelik gostuje ekipi Travnika, a ova utakmica igra se u nedjelju od 18,00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi