Košarkašice Crvene Zvezde i Čelika sutra igraju finale

7.Memorijalni turnir "Amna Fazlić" u Zenici

Košarkašice Crvene Zvezde i Čelika sutra igraju finale

D. Kurbegović

Ovog vikenda u zeničkoj Areni održava se 7.Memorijalni košarkaški turnir "Amna Fazlić" na spomen na nesretno stradalu bivšu košarkašicu Čelika Amnu Fazlić, koja je 2010. godine stradala od udara voza.

Na ovogodišnjem tuniru učestvuju pored domaćina KŽK Čelik i ekipe Ragusa iz Dubrovnika, Medveščak iz Zagreba, te Crvena Zvezda iz Beograda.

U polufinalnim utakmicama sastali su se Crvena Zvezda- Medveščak, te Čelik-Ragusa.

U prvoj utakmici Crvena Zvezda je u veoma neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici savladala Medveščak rezultatom 64:60(18:14, 22:23, 14:13 i 10:10). Veoma dobra utakmica je na kraju pripala ekipi iz Beograda, koja je na kraju imala više koncentracije, te se pobjedom plasirala u sutrašnje finale. Najefikasnije igračice u pobjedničkoj ekipi bile su Katanić sa 16, Prlja sa 12, te Đorđević 10 poena. U redovima Medveščaka, bolje od ostalih bile su Borović i Bura sa po 19, te Majstorović sa 14 poena.

U drugoj utakmici sastale su se ekipe KŽK Čelik iz Zenice, te Ragusa iz Dubrovnika, domaće košarkašice na kraju su bile bolje rezultatom 60:44 (10:12, 22:13, 25:24 i 13:7).Mlade Zeničanke su u posljednjoj četvrtini odigrale dobru odbranu i na kraju slavile pobjedu.Iriškić je predvodila Čelik sa 18 poena, Heljić je dodala 10, te Kovačević 9 poena. Kod Raguse Marin je postigla 23, a Popović 10 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Sutra će se za treće mjesto sastati Ragusa i Medveščak, dok će u finalu igrati Čelik protiv Crvene Zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti