Košarkašice Crvene Zvezde u finalu bolje od Čelika

Memorijalni košarkaški turnir "Amna Fazlić"

Košarkašice Crvene Zvezde u finalu bolje od Čelika

D. Kurbegović

Ovog vikenda u zeničkoj Areni održan je 7. po redu Memorijalni košarkaški turnir "Amna Fazlić" na spomen na tragično preminulu bivšu košarkašicu Čelika, koja je 2010. godine izgubila život, kada je voz udario dok se vraćala kući s treninga.

Ove godine učešće su uzele četiri ekipe, a jučer su Crvena Zvezda i Čelik bili bolji od Medveščaka i Raguse, tako da su danas za treće mjesto igrali Medveščak i Ragusa, dok su se u finalu sastale ekipe Čelika i Zvezde.

U utakmici za treće mjesto Medveščak je sigurno savladao ekipu Raguse rezultatom 73:42 (19:13, 20:10,17:4 i 18:15). U finalu košarkašice Čelika poražene su od Crvene Zvezde rezultatom 63:77 (25:14, 11:13, 14:27 i 13:23).

U prvom poluvremenu Zeničanke su bile dosta agresivnije i bolje, tako su na krilima raspoložene Reljić i Iriškić na odmor otišle s plus 9, (36:27). U trećoj četvrtini gošće prave veliku seriju tako da u 24 minuti dolaze na minus jedan 36:35.  U 26.minuti gošće iz Beograda prvi puta na utakmici dolaze u vodstvo poentirala je Katanić za 40:43.Beograđanke povećavaju svoju prednost zahvaljujući agresivnom igrom na bekove Čelika. Treće četvrtina završena je rezultatom 50:54 za Crvenu Zvezdu. U posljednjoj dionici utakmice gošće su kontrolisale utakmicu, te sigurno čuvale prednost u 35. minuti bilo je 55:68, te je tada bio poznat pobjednik današnje utakmice i čitavog turnira. Na kraju je utakmica završena rezultatom 63:77 za Crvenu Zvezdu.

U redovima pobjedničke ekipe bilo je dosta raspoloženih igračica, Begičević je postigla 20, Katanić 14, Đorđević 12. U redovima Čelika bolje od ostalih bile su Iriškić s 21, Reljić s 12, te Kovačević s 11 poena.

Za igračicu koja igrom podsjeća na rahmetli Amnu Fazlić izabrana je igračica Crvene Zvezde Milica Bojović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi