Košarkašice Jedinstva bez većih problema savladale Impuls

Tuzlanke prekinule niz poraza

Košarkašice Jedinstva bez većih problema savladale Impuls

E. Dindić

U susretu 15.kola Lige 11 za košarkašice u Mejdanu  sastale su se ekipe Jedinstvo BHTelecoma i Impulsa sa Ilidže.

U utakmici gdje se pobjednik znao nakon prvih 10.minuta susreta slavile su domaće košarkašice rezultatom 76:30 (19:0, 17:14, 24:10, 16:6).

Nakon prvog perioda rezultat je glasio 19:0, za domaće košarkašice te se moglo naslutiti da gošće sa Ilidže neće moći pružiti dostojan otpor domaćim košarkašicama. 

Drugi period gošće igraju nešto bolje  pa se ovaj period završava rezultatom 17:14, tako da je na poluvremenu stajao rezultat visokih 36:14. 

U nastavku trenerica domaćih Mara Lakić Brčaninović pružila je priliku svim košarkašicama pa se rezultat povećavao iz minute u minutu za konačnih 76:30. 

Najefikasnije u domaćem sastavu bile su Melisa Brčaninović sa 25 poena , Naida Glotić je upisala 17  a Jasmina Ahmetbegović 16 poena .

Kod gošći bolja od ostalih bila je Amila Fejzić sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi