Košarkašice Livna savladale Zrinjski 2010 u Mostaru

Liga mladih Herceg-Bosne

Košarkašice Livna savladale Zrinjski 2010 u Mostaru

E. Dindić

U okviru 8. kola Lige mladih Herceg-Bosne u Mostaru su se sastali juniorski sastavi košarkašica Zrinjskog 2010 i Livna. 

Od početka susreta izabranice Slavka Krište nametnule su svoj tempo igre i imale konstantnu prednost koja se iz minute u minutu povećavala.  

Trener gostujuće ekipe Slavko Krišto daje priliku svim košarkašicama, čak i onima koje su imale manju minutažu u prethodnim susretima.  Na kraju i više nego ubjedljivih 21:60 za novu pobjedu ekipe Livna. 

Kod ekipe Zrinjskog 2010 Marić je postigla 12 poena, Pranjić dodala 5, Đolo 2 i Zelenika 2.  Kod gošći iz Livna Josipa Jurič je postigla 12 poena,  Gabriela Visković dodala je 10 poena  a Marija Pavić upisala  je 8 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Narednu utakmicu košarkašice Livna igraju već sutra kada u svojoj dvorani sa početkom u 16h  dočekuju ekipu Imotskog. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi