Košarkašice Play Offa bolja od Vašaša

Play Off slavio u prijateljskom susretu

Košarkašice Play Offa bolja od Vašaša

A. Beganović

Košarkašice Play Offa su u okviru priprema za narednu sezonu odigrale i svoj prvi susret. 

Protivnik aktuelnim viceprvakinjama naše zemlje bio je mađarski Vašaš, koji u svojim redovima ima sedam juniorskih i U20 reprezentativki Mađarske.

Izabranice Gorana Loje, iako još uvijek teških nogu, zbog tek odrađenih fizičkih priprema, pružile su dobru partiju i na kraju su zasluženo slavile rezultatom 65:56.

U prve dvije četvrtine vođena je izjednačena borba, da bi pitanje pobjednika bilo odlučeno u trećoj četvrtini koji su košarkašice Play Offa dobile rezultatom 20:6.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnije u redovima sarajevske ekipe bile su Nikolina Džebo sa 25, Nikolina Babić sa 12, te Jovana Marković sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.