Košarkašice Play Offa savladale Istanbul Universitesi

Prva pobjeda u WABA ligi

Košarkašice Play Offa savladale Istanbul Universitesi

E. Čaušević

Košarkašice Play Offa večeras su na domaćem parketu savladale Istanbul Universitesi (80:69) u okviru regionalne WABA lige.

Sarajevski tim je u prva dva kola regionalne WABA lige upisao dva poraza, ali su košarkašice Play Offa večeras nakon sjajne partije savladali Istanbul. Domaće košarkašice su odlično otvorile meč i već su nakon prve četvrtine imali osam poena prednosti (19:11).

U drugoj četvrtini je bh. tim bio dosta bolji protivnik i na pauzu se otišlo kod rezultata 36:27 za Play Off. Utakmica je vjerovatno riješena u trećoj četvrtini kada su domaće košarkašice odličnom igrom stigle i do 20 poena prednosti. Turkinje su uspjele ublažiti malo poraz i u Istanbul se vratiti sa porazom od 11 poena razlike (80:69).

U ekipi Play Offa najefikasnija bila je Kovačević sa 22 poena, dok je jedan poen manje ubacila Džebo. U gosujućem timu istakla se Akalan sa 16 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi