Košarkašice Play Offa ubjedljive u Slavonskom Brodu

Objedljiva pobjeda sarajevskih košarkašica

Košarkašice Play Offa ubjedljive u Slavonskom Brodu

A. Beganović

Aktuelne viceprvakinje Bosne i Hercegovine, košarkašice Play Offa u Slavonskom Brodu su u prijateljskom susretu savladale domaću ekipu Brod na Savi.

Izabranice Gorana Loje su odigrale posljednji pripremni susret uoči početka sezone u Regionalnoj ligi, a ako je suditi po današnjem meču u Slavonskom Brodu, spremno će dočekati prve službene ispite.

Bez većih problema su košarkašice sarajevskog kluba savladale domaću ekipu, a konačnih 94:59 je i pravo mjerilo odnosa snaga na parketu.

Najefikasnije kod Play Offa bile su Džebo sa 23, te Marković i Babić sa po 12 poena. Galušić i Anđela Delić dodale su po 11, Ćato i Nikolina Delić po 10, dok je Raičević postigla 4, a Azinović 2 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nakon susreta zadovoljan je bio i šef stručnog štaba Play Offa, Goran Lojo.

"Današnji susret smo iskoristili kao posljednju provjeru pred početak Regionalne lige. Zadovoljan sam učinkom svih igračica, a posebno sam sretan zbog toga što smo i igračicama s klupe pružili priliku u današnjem susretu", izjavio je Lojo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.