Košarkašice poražene od Švicarske
Je li poraz od Švicarske iznenađenje ?

Loše otvaranje za reprezentaciju BiH

Košarkašice poražene od Švicarske

M. Maksimović

Ženska košarkaška reprezentacija BIH je poražena u prvoj utakmici kvalifikacija Divizije B, u Novom Gradu, Švicarska je slavila 71:64. Švicarske košarkašice su u vodstvu bile većim dijelom utakmice, ali su naše košarkašice imale priliku da ostvare trijumf u finišu.

Tri minute prije kraja na semaforu je stajalo 64:64, ali upravo u te preostale tri minute koš gošči iz Švicarske je ostao začaran. Stupar i Demirović su promašile po tricu, pa Demirović i Hamšić po jedan šut za dva poena, a toj završnici izgubili smo i dvije lopte. Na drugoj strani Giroud je postigla tri poena, Turin je bila četiri puta precizna sa linije slobodnih bacanja.

Samo su dvije košarkašice u našoj selekcije postigle dvocifren broje poena, Milica Deura 14 i Anja Stupar 13. Kod reprezentacije Švicarske Marielle Giroud je odigrala odličnu utakmicu ubacivši 22 poena, 15 je dodala Alexia Rol. Sljedeću utakmicu u grupi B naše košarkašice igraju u Talinu protiv Estonije za dva dana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.