Košarkašice Rudara iznenadile Željezničar, Zeničanke sigurne

Liga 10

Košarkašice Rudara iznenadile Željezničar, Zeničanke sigurne

E. Škorić

Košarkašice Željezničara neočekivano su poražene u Sarajevu od Rudar Sporta u 16. kolu košarkaškog ženskog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Iako su bile apsolutne favoritkinje, domaće košarkašice su razočarale i na kraju izgubile od Rudara sa 65:62. Nije Plavim damama pomogla ni Ćato sa 23, odnosno Kaljo sa 20 poena. Rudar su predvodile Rikić i Novi sa po 15 poena, dok je Ostojić ubacila 11.

Za košarkašice Želje to je bio osmi poraz i sada imaju omjer pobjeda i poraza 6:8, dok su košarkašice Rudara na omjeru 5-9.

Zeničanke nisu imale problema u Novom Gradu protiv Slobode. Čelik je slavio sa uvjerljivih 67:46. Džinić je ubacila 19 za gošće, Irma Rahmanović 18 poena.

U domaćem sastavu istakla se jedino Božičković sa 15 poena i 6 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.