Košarkašice Sapne pionirske prvakinje BiH
Foto: Sapna.ba

Košarkašice Sapne pionirske prvakinje BiH

M. Skaka

U napetoj utakmici pred oko 500 gledalaca u MSŠ Kalesija, mlade košarkašice KK Sapna su u utakmici koja je odlučivala o prvaku savladale KK Konjic i došle do titule pionirske titule.

Susret je protekao u izjednačenoj igri, a na poluvremenu pobjednik se nije nazirao (22:21). U nastavku, Konjičanke su došle i do značajnije prednosti (35:42), ali su domaće košarkašice imale snage da preokrenu rezultat i slave pred svojom publikom.

"Ovo je sigurno jedan od najznačajnijih datuma za sport u opštini Sapna. Za KK Sapna je najznačajniji. Mi smo nakon samo dvije godine postojanja uspjeli stvoriti ekipu koja je prvak države! Pored ekipa koje imaju respektabilnu historiju iza sebe, Željezničara, Jedinstva, Čelika, uspjeli smo da napravimo prvorazredno iznenađenje u državi. Poslije ovakvog rezultata jasno je da se nismo uzalud žrtvovali radeći u teškim uslovima. Za nastavak ovih rezultata nam nedostaje vlastita dvorana.", rekao je direktor kluba, Sadik Suljić za lokalni portal Sapna.ba.

Rezultati finalnog turnira za prvaka BiH:


KK Sapna - KK Vlasenica 75:58
KK Vlasenica - KK Konjic 85:51
KK Sapna - KK Konjic 54:52

Plasman


1. KK Sapna 2 2 0 129:110 4
2. KK Vlasenica 2 1 1 143:126 3
3. KK Konjic 2 0 2 103:139 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.