Košarkašice saznale protivnike u kvalifikacijskoj grupi

Kvalifikacije za EP

Košarkašice saznale protivnike u kvalifikacijskoj grupi

E. Škorić

Ženska seniorska reprezentacija saznala je protivnike u grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. košarkašice igrat će u grupi H zajedno sa Turskom, Rumunijom i Izraelom, te će pokušati da se plasiraju na EP 2017. godine.

U kvalifikacijama se nalazi šest grupa sa po četiri reprezentacije, te tri sa po tri tima. Na prvenstvo će se plasirati pobjednici grupa i šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

U grupi A su Latvija, Litvaniaj i Slovenija, grupu B sačinjavaju Hrvatska, Francuska, Estonija i Holandija, u grupi C su Italija, Crna Gora, Velika Britanija i Albanija, u grupi D Ukrajina, Srbija, Luksemburg i Njemačka, u grupi E Mađarska, Slovačka, Portugal i Island, u grupi F Grčka, Rusija, Bugarska i Švicarska, u grupi G Poljska, Bjelorusija i Belgija, a u grupi I Švedska, Španija i Finska.

Prve utakmice se igraju 21. novembra tekuće godine, a kvalifikacije traju do kraja novembra naredne godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.