Košarkašice slavile u Švicarskoj
Revanš za poraz na domaćem terenu

Vrijedan trijumf u gostima

Košarkašice slavile u Švicarskoj

M. Maksimović

U petoj utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo B-divizije, košarkašice BiH su Fribourg pobjedile Švicarsku 62:74.Ovo je prvi poraz Švicarske u grupi B, dok je reprezentacija BiH stigla do omjera tri pobjede i dva poraza.

Već na samom početku utakmice naše košarkašice su počele stvarati prednost koja je na kraju prvih deset minuta iznosila tek četiri poena, međutim u nastavku utakmice serijom 14:2 odlazimo na velikih 30:14.Ostvarena prednost se počela topiti u trećoj dionici kada domaće košarkašice dolaze na dva poena zaostatka (53:55).Pet i pol minuta prije kraja rezultat je bio izjednačen 61:61, ali onda Mehmedić ubacuje pet poena,Deura i Demirović dodaju po dva poena za +8 i otpor Švicarske je slomljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.