Košarkašice Želje slavile u Banjoj Luci

Liga 11, 9. kolo

Košarkašice Želje slavile u Banjoj Luci

E. Škorić

Košarkašice Željezničara u Banjoj Luci su slavile protiv ekipe Orlovi sa 80:70 u utakmici devetog kola Lige 11.

Gošće iz Sarajeva upisale su četvrtu pobjedu, dok je Banjolučankama ovo bio četvrti poraz. Obje ekipe sada imaju omjer 4-4. 

Nakon prvih 20 minuta igre košarkašice Želje imale su vodstvo 44:39. U trećoj dionici potpuni pad u igri izabranica Vesne Bajkuše. Ubacile su samo osam, a primile 21 poen. 

Međutim, novi veliki preokret dogodio se u posljednjih deset minuta igre, kada su gošće slavile sa 28:10 i na kraju završile sa 10 poena prednosti (80:70).

Kaljo je imala double-double učinak sa 28 poena i 10 skokova. Rađenović je ubacila 20 poena uz pet skokova. Kod domaćih igračica Stupar je ubacila 24 poena uz 11 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.