Košarkašice Želje uvjerljive protiv Slobode

Liga 11, 8. kolo

Košarkašice Želje uvjerljive protiv Slobode

E. Škorić

Košarkašice Željezničara slavile su ubjedljivu pobjedu nad Slobodom u večerašnjim utakmicama 10. kola Lige 11.

Košarkašice Želje ugostile su Slobodu iz Novog Grada te slavile četvrtu pobjedu rezultatom 81:50.

Indira Kaljo je bila najefikasnija u redovima domaćih sa 16 poena, šest skokova i četiri asistencije. Milena Rađenović je dodala 14 poena uz 9 skokova, a Almira Ćato 13 poena. Najefikasnija na utakmici bila je gostujuća igračica Ljiljana Božičković sa 16 poena i 11 skokova. Slađana Lukić je također ubacila 16 poena.

Osmi poraz košarkašice Banovića doživjele su u gostima kod Rudar Sporta, koji je slavio sa 81:50. Diana Žepić je ubacila 18 poena. Jelena Gojković je ubacila 15. Kod gostiju je Nejra Brčaević ubacila 18 poena. 

Banjolučki derbi između Mladog Krajišnika i Orlova pripao je gošćama, koje su slavile rezultatom 77:74 u jednoj veoma dobroj utakmici. Predvodila ih je Božana Stupar sa 24 poena i 10 skokova. Una Bošnjak je dodala 22 poena. U Mladom Krajišniku Anđela Delić je ubacila 25, a Nikolina Delić 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.