Košarkaška reprezentacija BiH i dalje bez selektora

Upravni odbor nije donio odluku

Košarkaška reprezentacija BiH i dalje bez selektora

A. Beganović

Danas je održana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj nije izabran novi selektor našeg nacionalnog tima.

Iako su iz Košarkaškog saveza BiH za danas najavljivali imenovanje novog selektora, od toga nije bilo ništa, odnosno članovi Upravnog odbora nisu uspjeli postići konačan dogovor.

Kandidati su Damir Mulaomerović kojeg podržavaju predstavnici regionalnih saveza Tuzla, Zenica i Sarajevo, dok pak s druge strane Košarkaški savez Republike Srpske podržava Dragana Bajića.

Konačna odluka trebala bi biti donijeta na narednoj sjednici Upravnog odbora koja će biti održana za desetak dana, no s obzirom na ozbiljnost članova istog, ne bi bilo iznenađenje da ni na ovoj sjednici ne dođe do imenovanja.

Na kraju treba dodati i da je smijenjen direktor reprezentacije Igor Stojanović, a iz Upravnog odbora su najavili da će u bliskoj budućnosti biti imenovani direktori muške i ženske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti