Košarkaške selekcije BiH saznale protivnike

Evropska prvenstva za mlade košarkaše i košarkašice

Košarkaške selekcije BiH saznale protivnike

E. Škorić

Danas je u Minhenu održan žrijeb kvalifikacija za Eurobasket u seniorskom uzrastu, a protivnike su saznale i mlađe selekcije.

Bh. seniori igrat će protiv Švedske i Rusije u kvalifikacijama za Eurobasket, aktuelni prvaci Evrope, naši kadeti, igraju na Evropskom prvenstvu A divizije protiv Litvanije, Crne Gore i Francuske.

Muška juniorska reprezentacija (U-18) igrat će prvenstvo Evrope u A diviziji sa Latvijom, Litvanijom i Izraelom.

U-20 reprezentacija igra Eurobasket B divizije sa Hrvatskom, Bugarskom, Slovačkom i Rumunijom u grupi.

Kada su u pitanju košarkašice, U-16 selekcija igra EP B divizije u grupi sa Škotskom, Finskom, Bugarskom, Engleskom i Irskom, U-18 će za rivale u grupnoj fazi imati Portugal, Rumuniju, Finsku i Island, dok će U-20 košarkašice igarti sa Španijom, Portugalom i Poljskom u grupi A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi