Kovačević:  Protiv Igmana nastaviti pobjedonosni niz

Trener KK Iskra Bugojno

Kovačević: Protiv Igmana nastaviti pobjedonosni niz

S. Mlaćo

Košarkaši Iskre nakon pobjede u Zenici protiv Čelika (91:95), u subotu će u dvorani KSC-a ugostiti KK Igman iz Ilidže.

Bugojanci imaju niz od dvije pobjede i trenutno imaju skor od tri pobjede i šest poraza.

"Želimo nastaviti taj niz i pobjedom se priključiti sredini tabele. Poprilično poznajemo Igman, gledao sam ih jednu utakmicu, te znam oko koja dva igrača se vrti njihova igra. Pripremili smo se te se nadam uz domaći teren  publiku kao do sada da možemo do nove pobjede", kazao je za SportSport.ba trener KK Iskra Bugojno Mujo Kovačević.

Iako na početku sezone nisi bili pravi, u KK Iskra sada imaju mnogo optimizma.

"Imalo smo taj kiks protiv Travnika, te nesretne poraze od Proma i Tešnja, ali to smo ispravili pobjedom nad Gradinom i u Zenici. Ako dobijemo ovu utakmicu, u drugom nas onda čeka šest domaćih, te eventualna pobjeda u Travniku značila bi da možda možemo u neku kombinaciju za Play off", istakao je Kovačević. 

Meč 11. kola A-1 lige naše zemlje između KK Iskra i KK Igman igra se u subotu sa početkom u 18 sati. Obezbijeđeno je i grijanje, te se u redovima domaćih nadaju velikoj podršci svojih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti