Kovačević: Bog nas je nagradio, neke ljude neka je sramota

Trener KK Iskra Bugojno

Kovačević: Bog nas je nagradio, neke ljude neka je sramota

S. Mlaćo

Košarkaši bugojanske Iskre u trećoj utakmici Play off-a , tkzv.majstorici, savladali su Radnički iz Goražda 76:71, te tako izborili plasman u A-1 ligu naše zemlje što je veliki uspjeh za ovaj klub.

Uoči puta u Goražde samo rijetki su davali Bugojancima nade da mogu savladari Radnički, ali trener Mujo Kovačević na sva vrata je isticao da njegovi momci uz korektno suđenje sigurno mogu iz ovog susreta izaći kao pobjednici.

Za SportSport.ba dan poslije utakmice Kovačević je otvorio dušu, priznao u kakvim uslovima je radio sa svojima momcima, te kakva je podrška onih koji bi trebali brinuti o sportskim kolektivima u ovom gradu.

 

"Poslije prve  utakmice u našem zvaničnom i nezvaničnom razgovoru ja sam spomenuo da nisam bio zadovoljan gospodom koja je dijelila tu pravdu i rekao sam da uz korektno suđenje mi možemo dobiti ove dvije utakmice.  U Bugojnu smo teško došli do pobjede zahvaljujući tom porazu u prvom susretu gdje nam nisu dali da pobijedimo. Bilo je malo grča i nervoza, ali kad smo tu utakmici prelomili ja sam bio sto posto siguran da ćemo mi proći. Mi smo kvalitetnija ekipa i to smo pokazali",  ističe Kovačević na početku razgovora.

Uspjeh košarkaša Iskre glavna je tema u Bugojnu, posebno u sportskoj javnosti ovog grada.

"Ovo je jako veliki uspjeh ne samo za nas već i za cijeli grad i regiju. Košarkaši Iskre zajedno sa mnom i još nekim ljudima prošli su jako  teških trenutaka da bi došli dovde. Bez velikih materijalnih sredstava, bez adekvatnih uslova za treninga, ali sve smo to izdržali i Bog nas je nagradio sa ovim.  U tri utakmice Play off-a i tu zadnju utakmicu u Banovićima u ligi smo dobili od Sportskog saveza Općine Bugojno u dva navrata po 400 KM i jednom 300 KM. Mislim da je tako jako mizerno u odnosu na što pružaju ovi momci i u odnosu na naše rezultate. Put u Goražde je 500 kilometara, a mi smo išli dva puta, te domaća utakmica koja košta 550 KM, pa vi vidite da li je to dovoljno ili nije", priča naš sagovornik.

 

 Nažalost, veliki broj odgovornih za sportske klubove u gradu Bugojnu nije  želio  pružiti podršku KK Iskra, te su na taj način poslali jasnu poruku ovom kolektivu da oni nikako ne žele da ih vide ovaj klub u većem rangu. Takve poruke dale su veliki motiv bugojanskim košarkašima i treneru Kovačeviću.

 

"Moja prva izjava poslije utakmica u svlačionici je bila zahvala onima koji su bili protiv nas i nisu vjerovali u nas, je oni su  nam oni dali još više morala i još više snage da istrajemo i zahvaljujući našem znanju, upornosti i vrijednosti  uspjeli smo ostvariti ovaj uspjeh. Njih neka je sramota, oni će se prepoznati, a  mi već danas ponosno hodamo uzdignute glave svojim gradom, a oni neka se kriju u mišije rupe", otkriva trener bugojanskih košarkaša.

Za takmičenje u A-1 ligi Bugojancima će trebati mnogo veća podrška ukoliko žele biti ozbiljan klub  za takmičenje u ovom rangu.

"Nisam sinoć dao puno slavlja ni euforije, jer sezone nije završena i ostala je ta jedna utakmica sa Travnikom za tog konačnog pobjednika. Ako Bog da kad to savladamo napraviti  ćemo konferenciju za štampu, napraviti izvještajnu Skupštinu i onda ćemo odrediti naše smjernice. Sada ćemo krenuti prema  strukturama u Općini, Sportskom savezu i da ovi momci budu nagrađeni za svoj rad, te  da im se omogući da igraju u tom prvom rangu takmičenja", dodao je Mujo Kovačević, trener KK Iskra Bugojno na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi