Kovačević: Dali smo i više nego što možemo

Trener KK Iskra Bugojno

Kovačević: Dali smo i više nego što možemo

S. Mlaćo

Košarkaši bugojanske Iskre jučer u u okviru 9. kola A-1 lige u Bugojnu saladali Gradinu iz Srebrenika 71:61, te upisali veoma vrijednu pobjedu.

Bugojanci su u debitantskoj sezoni A-1 lige imali veoma težak raspored na otvaranju, ali pobjeda od jučer sigurno će im dati krila za nastavak prvenstva.

"Mislim da je ovo jedna od najvećih pobjeda KK Iskra. Protiv onako dobre ekipe smo dali i više nego što možemo, a ekipa je odigrala fantastično i znali smo da će to biti utakmica na malo poena. U zadnjoj četvrtini smo imali malo više svježine i savladali smo možda najbolju ekipu u A-1 ligi", kazao je za SportSport.ba trener KK Iskra Bugojno Mujo Kovačević. 

Bila je ovo druga pobjeda za Bugojance, te se sada nalaze na predposljednjem mjestu tablice A-1 lige.

"KK Iskra je prvi put u ovom rangu, a viši rang donosi neki novi sistem igranja, te mislim da će nam ova pobjeda dati mnogo toga. Imali smo na otvaranju veoma ružan raspored, nakupilo se poraza i uvukla se nervoza među igrače. Jučerašnja utakmica bi trebala da nas vrati na pravi kolosijek, a ova ekipa će nadam se dati još mnogo lijepih trenutaka", dodao je Kovačević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi